Колеги днес махнах катализатора , и нещо на ниските обороти колата се спъна имате ли някъква идея какво може да е ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
махнах катализатора днес !!!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от juliano155 Покажи съобщениеколегата е прав приятел колата ти трябва да се е отпушила.виж кво става с сондата.Алфа Ромео 155 1.8 ТS 95
Comment
-
Първоначално публикувано от Rider_alfa155 Покажи съобщениедо колкото знам като махнеш катализатора колата трябва да се отпуши и да и се покачи мощността, да не е станала някоя беля със сондата като си махал катализатора?Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
и аз това имах предвид, колега иди на диагностика да ти видят колта и не дей да гадаеш, всички можем да изкажем по няколко мнения и накрая като смиениш всичко казано колата ти пак да не върви, най добре иди да ти я видят майстори, ама истински маистори дето ще ти кажат какво точно и има, всичко друго дето го казваме тука са ала бала приказки, на пример и при мен колата на студен двигател малко прекъсва на ниските обороти ам ааз знам от къде ми е проблема
датчика на хол ми създава малко проблеми, единия ми кабел не е много в ред
като го рабутам и колата се оправа за кратко
успех с ремонта.....
Comment
-
Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщениеЗа около стотина лева мога да ти намеря нов катализатор.Само трябва Ф-то на тръбата.Струва ли си да слагаш резонатори разни и други такива измишльотини?има хуваби коли има газарски коли sigpicно наи-маняшките са алфите те са за маняци?????
Comment
-
Като цяло ефекта от премахването на запушен катализатор трябва да е положителен... И двете 155-ци при мене са с премахнат катализатор, и определено имаше подобрение след това. А резонатор се слага именно за да симулира наличието на катализатор - т.е. да се забави потока на газовете. Проблеми като на колегата може да се появят ако при монтаж/демонтаж "майстора" е прецакал (прегрял) ламбда-сондата, или ако е парнал "случайно" някой от кабелите й. Наистина е най-добре да се направи една свястна консултация преди да гадаем какво е станало.
А към колегата virusalfa - какви катализатори можеш да намериш на посочената цена ?
Comment
-
Първоначално публикувано от hestrea6643 Покажи съобщениеколега до сега не съм чувал някои да си държи катализатораsigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB
Comment
-
колеги и аз си махнах катализатора и сондата се барка дава по ниски стоинсти на потоака газове тоес от4ита обеднена смес и я обогатява (в случая излишно) и колата работи на 1000-1050 оборота на загрял двигател. затоава ми казаха или нов катализатор или резонатор за6тото ина4е само проблеми. всичко е настроено като по учебник а накрая оборотите пак високиEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениевсичко е настроено като по учебник а накрая оборотите пак високи
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
Comment